Kliniken

Vi på Björklinge Djurklinik har generösa öppettider, parkeringsplatser (Easypark, gratis första timmen om du använder appen) i anslutning till kliniken, ett stort väntrum och fräscha lokaler. Vi bokar tid med marginal och tar oss tid att lyssna på dig och undersöka ditt djur. 

Veterinärmedicinsk smådjurssjukvård

Björklinge Djurklinik erbjuder veterinärmedicinsk smådjurssjukvård. Här kan du få hjälp för såväl friska som sjuka djur. För de friska kan vi erbjuda vaccination, besiktning, ID-märkning, HD/AD-röntgen, provtagning, professionell tandrengöring, kastration (handjur och honkatter), utfärdande av pass, hälsokontrollpaket från ca 7 års ålder mm. För sjuka djur kan vi diagnosticera och behandla de flesta problem, såväl medicinska som kirurgiska. Mer komplicerade fall kan remitteras till lämplig klinik eller djursjukhus.

Smådjursklinik
Professionellt bemötande

Professionellt bemötande

Om du kommer till ett bokat besök behöver du sällan vänta för att få träffa den veterinär, djursjukskötare eller djurvårdare du har bokat tid hos. Till Björklinge Djurklinik är du välkommen med såväl friska som sjuka djur. Här kan du alltid förvänta dig ett vänligt och professionellt bemötande. På djurkliniken kan du hämta skriftlig information om bl a foder, djursjukvårdsartiklar och det finns en butik där vi säljer foder och djurtillbehör. Företagets ambition är att anpassa verksamheten efter de behov som finns i regionen.

Vi tar hand om ditt djur

Björklinge Djurklinik strävar efter att ha ett gott samarbete med övriga veterinärinrättningar i regionen. Är du osäker över ditt djurs hälsa kan vi med allmän klinisk undersökning och anpassad provtagning ta reda på hur det står till. Vi har även färdiga hälsokontrollpaket för symptomfria djur, hundar från ca 7 år och katter från ca 7 resp ca 10 års ålder till mycket förmånliga paketpriser.

Vi tar hand om ditt djur
lus

Laboratorium

Björklinge Djurklinik har ett eget laboratorium där vi kan göra mikroskopiska undersökningar av utstryk från hud, öron, blod mm. Vi gör även urinundersökningar och har avancerad utrustning som gör de vanligaste blodanalyserna (hematologi och kemi) medan du väntar. Vi  har snabbtester för bl a cPL, fPL, FIV/FeLV, ProBNP, Anaplasma och Borrelia. För andra laboratorieundersökningar anlitar vi ackrediterade externa lab, främst SVA (Statens veterinärmedicinska Anstalt), SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet), Nextmune och Canilab.

Djurklinik & Röntgen

Djurkliniken har egen röntgenutrustning med digital bildhantering.

Vi har även en separat dental(tand)röntgen.

Tandvård

Tandvård av ditt djur. Ring oss på 018-377301 för bokning eller övriga frågor. 

Utbildning

Vår ambition är att hålla oss uppdaterade med de senaste rönen inom vårt verksamhetsområde.

Dags att undersöka ditt djur?

Vi på Björklinge Djurklinik arbetar för att hitta den bästa lösningen för ditt djur.