Inför besök

Bokning – All tidsbokning sker via telefon. Det är inte möjligt att boka tid via e-post men om ni lämnar ert telefonnummer i e-posten ringer vi gärna upp er.

Kvällsavgift – Vid bokade veterinärbesök från kl 18 tillkommer en avgift på 160:- (gäller ej vaccination och sköterskebesök).

Uteblivet/sent avbokat besök – Vi tar ut en poliklinikavgift vid uteblivet besök eller för avbokningar som sker senare än 24 timmar före den bokade tiden. Avgiftens storlek är beroende av hur lång tid vi har satt av för ditt besök. För 15 min besök tar vi en avgift på 410 kr, 30 min besök 490 kr och besök 45 min eller längre 760 kr. Faktureringsavgift tillkommer.

Betalning – hos oss får du gärna betala med kort eller swish men kontanter går naturligtvis också bra. Vi tar däremot ingenting på faktura. 

Akutavgift – i mån av tid kan vi ta emot akuta patienter. I dessa fall tillkommer alltid en akutavgift om 540:-.

Direktreglering – vi kan hjälpa dig med direktreglering gentemot ditt försäkringsbolag under de förutsättningar försäkringsbolaget tillhandahåller (öppettider etc). Vi tar en avgift på 165:- för att göra detta. En förutsättning för att det ska fungera är att vi har tillgång till ditt försäkringsbesked. Avgiften tas ut oavsett om regleringen går igenom eller ej.

För allas trevnad och säkerhet – håll din hund i kort koppel och katten i en bur.

Eget väntrum för katter – i vår ambition att göra veterinärbesöket så stressfritt som möjligt har vi skapat en separat avdelning för katter i vårt ordinarie väntrum. När du kommer med din katt kan du direkt ställa buren på en hylla i vår katthörna, därefter anmäler du er ankomst vid receptionsdisken.

Rastning – se till att ditt djur har kissat och bajsat före besöket. Särskilt viktigt för de som ska sederas/sövas eller behandlas i ändtarmen vid t ex analsäcksproblem.

Vaccinering – kom på drop-in eller boka en tid. Ta med ev vaccinationsintyg.

Drop-in – har vi enbart för vaccination. Vi har ingen drop-in under sista halvtimmen innan stängning.

Besiktning, utfärdande av pass och id-märkning – ta med ev registreringsbevis/stamtavla och vaccinationsintyg.

Sjuka djur – om du misstänker att ditt djur bär på en smittsam sjukdom t ex kennelhosta, rävskabb, magsjuka etc är det bra om djuret lämnas kvar i bilen tills ni är besöksregistrerade.

Hälsokontroll eller sk seniorkontroll – Om du har ett äldre djur som inte har några sjukdomssymptom behöver du vanligtvis inte vara orolig för dess hälsa. Om du ändå vill göra en lite mer omfattande undersökning av din äldre hund (vanligtvis 7 år eller äldre) eller katt (vanligtvis 10 år eller äldre) har vi satt ihop ett hälsokontrollpaket med allmänklinisk undersökning samt kontroll av blodvärden och urin. Ta vid besöket med ett urinprov enligt nedan.

Urinprov – försök samla upp urin (gärna första morgonurinen) från djuret på ett så renligt sätt som möjligt och ta med det. Använd gärna en oanvänd engångstallrik eller plastmugg och för över provet i en oanvänd, förslutbar plast- eller glasbehållare. Urinprov håller sig bara några timmar så förvara det kylt i så stor utsträckning som möjligt. Urinprov från katt tas lättast med hjälp av Kit4cat (speciell provtagningssand till kattlådan) som du kan köpa i vår butik.

Ska ditt djur sövas eller få lugnande bör det ha varit fastande sedan minst  6 timmar (OBS! gäller inte marsvin, kaniner och andra mindre smådjur). Det är också bra om du tar med en filt eller stor handduk som vi kan svepa in patienten i efter behandlingen.

Operation – bada gärna hunden någon dag före planerad operation för att minimera risken för sårinfektion. Använd t ex Clorexyderm schampo.

Vid avlivningar är det bra om du har tänkt igenom hur du vill göra efteråt. De alternativ som finns är:

•Att ta djuret med sig. Då är det bra att ha något att svepa in/bära djuret i under återfärden.

•Att djurkliniken ombesörjer kremering.

•Att djurkliniken ombesörjer separat kremering, dvs att du som djurägare får tillbaka askan efter kremeringen. Den ordinarie urnan består av wellpapp. För en extra kostnad kan du istället få tillbaka askan i en urna av trä eller mässing.

Kontakt

Telefon:
018-377301
E-post:
Besöksadress:
Södra Långåsvägen 8
743 62 Björklinge